dissabte, 6 de setembre del 2014

Rebuig a la política educativa del PP valencià

El passat 3 de setembre, l’educació pública del País Valencià va patir una de les jornades més tristes en tota la seua història. La consellera d’Educació i Cultura, na Mº José Català, lluny de resoldre els problemes estructurals que pateix el nostre sistema educatiu per la política destructiva del PP valencià, va afegir un capítol lamentable més a la seua gestió. Just en la data precipitada amb què mamprenia el curs, va enviar la Policia Nacional al CEIP Cremona d’Alaquàs per desallotjar els voluntaris que anaven a cobrir la línia en valencià que per part del Govern havia quedat ignorada.

Des del grup municipal GCIE:C sempre hem defensat l’educació pública, de qualitat i en valencià com un dels pilars fonamentals per a construir una societat crítica, lliure i aferrada als valors de la terra que li són propis.

Per això volem mostrar públicament el nostre ferm rebuig a l’actuació patida al CEIP Cremona d’Alaquàs per part de les forces públiques de l’Estat espanyol així com a la política antieducació pública que el PP, i en especial la consellera Mª José Català, practiquen des de fa ja massa temps.

I a més volem demanar una acció de rebuig a tota la corporació municipal per mostrar clarament i sense cap tipus de vacil·lació el nostre malestar per les accions promogudes des de la Generalitat Valenciana. Considerem extremadament inapropiat fer servir les forces d’ordre públic per redimir una acció solidària i pedagògica encarada a xiquets i xiquetes de 3 anys que, de no ser per l’acció voluntària d’algunes persones, es veurien privat de gaudir del valencià durant el seu procés educatiu. A més, expressem la necessitat que el responsable d’estes accions demane disculpes per la trista imatge de veure les forces d’ordre ocupant un centre educatiu encara ple dels eterns barracons amb que la Conselleria amuntega l’alumnat del País Valencià.