dimarts, 28 d’abril del 2015

La Junta Electoral ratifica que l’Ajuntament de Castelló de la Ribera vulnera la Llei Electoral

La Junta Electoral d'Alzira ha ratificat hui a l'ajuntament que ha de retirar els cartells publicitaris. Han situat cartells anunciadors d’unes obres a executar properament en plena campanya electoral

La Junta Electoral de Zona, amb seu a Alzira, ha emès una resolució amb què insta l’Ajuntament de Castelló de la Ribera (la Ribera Alta) a retirar les tanques publicitàries que han posat arreu del poble per fer públiques les obres que s’executaran properament. Aquest fet, segons aquesta resolució, “s’ ha produït una vulneració de l'art. 50.2 de la LOREG, ja que, en període  electoral està prohibida la realització de campanya institucional que continga connotacions electoralistes, o que supose una vulneració dels principis  d'objectivitat, transparència i igualtat entre els actes electorals.”

Els cartells esmentats estaven ubicats als carrers Ronda Monteolivet, Avinguda de Cuba i Antiga Travessia, i s’hi pot apreciar el to d’anunci i propaganda dels mateixos, cosa que en període electoral no està permesa.
 



Segons el candidat del grup municipal GCIE-Coalició Compromís, Òscar Noguera,  “els fets són una mostra més del tarannà autoritari de l’equip de govern municipal” i recorda que “ja van fer ús dels recursos municipals amb la publicació del llibret amb què es feien ‘autobombo’ d’una manera descarada.”


Segons Noguera “el poble de Castelló es mereix unes eleccions justes, i tots els partits han de partir en igualtat de condicions perquè així es garantirà que tots els ciutadans del poble puguen triar lliurement els seus representants sense ingerències i manipulacions.” El candidat de GCIE-C conclou, “volem acabar ja amb una forma de governar autoritària i dèspota. El nostre poble necessita urgentment una altra manera de fer política més participativa i oberta a la ciutadania, i això, el PP no ho sap fer.”