dissabte, 22 de març del 2014

GCiE-Compromís pel benestar dels usuaris del COM

En el passat plenari del 27-02-2014,  presenciarem com el Partit Popular de Castelló va modificar les ordenances i les bases del pressupost de 2014 per poder aplicar el copagament als usuaris del Centre Ocupacional Municipal “El Castellet” (COM), aprovat sols amb els vots del P.P. i tenint en contra a tots els partits de l’oposició


Quina finalitat té aquesta nova retallada en els drets dels dependents? Serà que volen eliminar centres?
Què passarà si ara hi han usuaris que no poden pagar la quota, i baixa el nombre d’alumnes?
Que passarà amb els treballadors del COM?
El que ningú conta és que en la nova llei de Reforma local, diu que aquest servei no es pot prestar si no hi ha delegació per part de la Generalitat i, a més, cal dotar-la amb diners.
Aquest és el model de país i de poble que vol el Partit Popular, per què sempre argumentem que en els pobles, votem a les persones, i estem adonant-nos que no és veritat: Voten en contra de les persones més febles, de les que no poden defensar-se.
Algú s’ha parat a pensar en quantes ocasions el P.P. de Castelló ha votat en contra d’alguna mesura que haja proposat tant la Generalitat com el govern de l’estat? Encara que anara en contra del benestar de les persones del seu poble.
Com exemples: Aquesta maleida llei, el projecte de llei de l'avortament, la llei de la Reforma local, aleshores, podem dir, que tots pensen i fan el mateix allà i ací , són del P.P.
Quant a l’aplicació del copagament, per tal de justificar-ho el P.P. local utilitza l’argumentari, de que, el que més tinga, que més pague, però no sols aplica el copagament, també està classificant-los en discapacitats de primera i de segona, a saber: 1.- L’equip de govern de Castelló aprova que els usuaris del Centre Ocupacional  no tenen que pagar cap quota per assistència, (fins ara pagaven 40,29€/mes), sols tenen que pagar el que la Generalitat ha valorat pel servei, és a dir, el que en la valoració de la Generalitat tinga “0”, no pagarà res, però l’usuari que tinga que pagar, (exemple 300,00€/mes), l’Ajuntament subvencionarà el 70% de la diferència (300,00 - 40,29), és a dir, 182€; per tant, aquest usuari ha de pagar la resta: 118€, o dit d’altra forma l’usuari pagarà quasi el triple del que venia pagant fins ara (40,29€), cosa que tampoc és correcta per la situació de necessitat d’aquestes families.
2.- Per subvencionar als usuaris del COM empadronats a Castelló s’ha disposat una partida als pressupostos de 2014 de 15.000,00€, poc més del que es destina a subvencionar el concurs de coloms (10.000,00€).
3.- Les subvencions s’adjudicaran per rigorós ordre de sol·licitud, sense valorar cap discapacitat ni situació de necessitat de les famílies dels sol·licitants i fins esgotar la partida pressupostària.
4.- La formula que s’aplica per subvencionar es:Valoració de la G.V. menys 40,29€ (antiga quota) per 70%. (350,00-40,29)*70%= 181,797€. Per tant, l’usuari ha de pagar els restants 118,203€  fins arribar als 300€ en els que ha valorat el servei la GV.
5.- Uns no pagaran res i altres poden arribar a pagar –subvencionats i tot-  fins a cinc vegades més del que pagaven fins ara. La proposta que fa Gent de Castelló i d'Esquerra-Compromís (GCiE-C) és la següent:
1.- Subvencionar a tots els usuaris empadronats a Castelló el total de la Valoració del servei, que l’usuari sols pague el que estava pagant ara, no va ser aprovada per els vots en contra del P.P.
2.- El  cost d’aquestes suvebvencions estimem que seran uns 39.000€; i diem “estimem” per què no ens a facilitat les dades de les valoracions ni el total del copagament, malgrat haver-ho demanat.
3.- D’on es poden trauer aquestos diners?.
3.a.- En primer lloc dels vora 500,000,00€ que es gastaran en la nova nau, que ara no és la primera prioritat -ni molt menys- per a les necessitats de les persones de Castelló.
3.b.- Si no es pot perquè la nau ja estan construint-la, podem agafar la partida del sou de l’alcalde (39.000€). Cal recordar que l’actual alcalde, quant estava en la oposició, deia que no era precís que l’alcalde cobrara; per què –deia ell mateix- que amb els tècnics i la supervisió de l’alcalde (anant un “rato”cada dia, deia) hi havia prou.I fins i tot va votar en més d’una ocasió per llevar-li el sou a l’anterior alcalde. El que sí podem dir rotundament és que eixes no són les nostres maneres de fer política i, quan el poble li encomane al nostre grup la gestiò del govern de l’ajuntament de Castelló, subvencionarem  el 100% dels serveis del COM al usuaris de Castelló; i continuarem defensant el mateix que ara diem i defensem: Primer el benestar de les persones!