dimarts, 24 de març del 2015

Per un Castelló + participatiu

Sense la participació de la ciutadania en la gestió dels afers públics, la democràcia es redueix a les eleccions cada quatre anys, i es provoca l’allunyament constant entre els polítics i la ciutadania. Perquè la política, o millor les polítiques (de l’educació, de l’aigua, urbanística, de la sanitat, ...) o les fas o te les fan!. Per tant, millor participar en el disseny de les polítiques del nostre poble, que deixar que les dissenyen altres.

Si volem fer de Castelló un municipi democràtic, valencià, sostenible, del benestar social, de la prosperitat i de la qualitat de vida, la PARTICIPACIÓ CIUTADANA, per una banda, ha de ser l’eix essencial i transversal a la resta d’àrees, i per altra banda, ha de constituir la ferramenta fonamental per a la implicació directa de la ciutadania en els afers públics castelloners.

Diu el lema que ... “La participació comença per la informació”.  I caldria dir   que, a més, també comença per una presa de decisió individual, per dir-se a una mateixa que ha decidit donar un pas més en el seu compromís amb l’entorn i passar d’espectadora i acompanyant a actuant, activista, actriu i gestora dels afers quotidians i transcendents de la societat que l’envolta.

No és gens fàcil, però tampoc és massa complicat, sols cal preguntar-se per què han de ser sempre els altres?O, dir-se –les vegades que calga- si els altres poden i ho fan, jo també puc! 
i cadascú de vosaltres també pot ...                                                          
i  tots junts també podem,  i ... molt més que sols.

I d’això es tracta de que entre tots decidim el que ens preocupa i el que ens afecta a tots: La participació en la gestió de la cosa pública (res publica).

Vine i parlarem de com podem participar i fer, entre tots i totes, que açò, els nostres serveis públics funcionen millor i nosaltres, totes les persones.
 
  

                                          Perquè Castelló torne a somriure

GCiE-Compromís