dijous, 4 de setembre del 2014

Solucions al veto rus de la fruita valenciana

A ningú se li escapa que un dels motors principals de la nostra economia és i ha sigut sempre el camp valencià, que compta a més amb una forta dosi d’història de la nostra terra i és part activa i imprescindible dels paisatges que engalanen el nostre país.

Però darrerament, el camp valencià està patint una de les etapes més dures dels últims anys. Als llargs períodes de sequera o les inclemències meteorològiques puntuals, cal sumar ara un factor aliè a la cultura pròpia de la nostra terra: el veto rus als productes agrícoles valencians. Un fet que atura un dels mercats emergents per als productes dels nostres agricultors, que darrerament havia arribat a un valor de les exportacions agroalimentàries de vora 138 milions d’euros. Un bloqueig que farà perdre una bona part dels beneficis econòmics que l’esforç dels nostres agricultors i ramaders aporta al País Valencià.

A més, també volem denunciar les insuficients solucions que des de la Comissió Europea i el Ministeri d’Agricultura espanyol es plantegen, ja que les ajudes són totalment irrisòries i no ajuden en absolut l’economia valenciana i més concretament els agricultors i ramaders de la nostra terra.

Per tot açò, des del grup GCIE:C volem expressar la nostra preocupació i el suport amb totes les parts afectades pel veto rus i per la gestió interessada i negativa que estan fent els encarregats de vetllar pel futur de l’economia valenciana, més preocupats de no molestar els països dominants com puguen ser Alemanya, França o el Regne Unit, que de resoldre justament el problema. I com a mesura, presentàrem una moció perquè el nostre poble faça arribar el malestar i preocupació de tots els castelloners i castelloneres a través de la corporació municipal, qui necessàriament ha de mostrar el seu rebuig a unes mesures que afecten, per extensió, bona part dels interessos econòmics del nostre poble.