dimarts, 12 d’agost del 2014

No al canvi de nom dels premis literaris de Castelló de la Ribera

El grup GCIE- Coalició Compromís, junt amb els grups d'esquerres amb representació a l'Ajuntament de Castelló de la Ribera (EU-Castelló de la Ribera i PSPV-PSOE), presentarem una moció, iniciativa d'EU, per mantenir les denominacions originals que des de la seua creació reben aquestos premis.

GCIE- Coalició Compromís

L'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló de la Ribera, format com ja és sabut per huit representants del PP, ha canviat, amb una decisió unilateral i no consensuada amb la resta de representants democràtics que formen el ple de l'Ajuntament del nostre poble, la denominació dels Premis Literaris que es lliuren durant les festes patronals i de Moros i Cristians



Des del nostre grup entenem que aquest tipus de decisions estan molt lluny de respectar l'esperit democràtic de qualsevol ajuntament, i per això, volem donar suport a la iniciativa del grup municipal d'EU de Castelló. Per tant, volem adherir-nos a la moció que el grups d'esquerres del nostre poble (GCIE- Coalició Compromís, EU-Castelló de la Ribera i PSPV-PSOE) presentarem perquè reconsideren la decisió i mantinguen les denominacions originals que han tingut des de la seua creació, és a dir, el nom de l’escriptor i mestre 'Eduard Soler i Estruch' per als premis de narrativa, el del poeta valencià 'Ausiàs March' per als premis de poesia i el de l'il·lustrat castelloner 'Vicent Ignasi Franco' per als premis d’assaig.

A més, també volem mostrar el suport amb els quatre membres del jurat: Tobies Grimaltos, Anna Moner,  Rafael Estrada i Núria Sendra, que amb una lloable mostra de coherència han presentat la seua dimissió i no formaran part del jurat d'enguany, així com amb l'editorial El Bullent, que no editarà aquest any l'obra guanyadora.


Des del grup GCIE Coalició Compromís entenem que aquest tipus de decisions estan molt llunys de la responsabilitat pública que un executiu municipal ha de mostrar. No compartim tampoc els arguments dels representants del PP, que defensen la teoria que la nomenclatura actual fuig de la política mentre que l'anterior, l'original, estava polititzada. L'ús de dit argument no fa més que demostrar la poca memòria política i coherència del govern municipal, ja que no caldrà demostrar ací l'ús partidista i polític que caracteritza el PP valencià, i per extensió el PP de Castelló de la Ribera, en temes com la llengua i la cultura.

En definitiva, demanarem que es mantinga la nomenclatura que teníem fins ara en entendre que els noms representen destacats autors dels diferents gèneres literaris proposats al concurs, i per això, entenem que són totalment adequats.




 
photo