dissabte, 22 de març de 2014

Jordi Sebastià guanya les primàries a la mesa de Castelló

El col•lectiu GCiE-Compromís de Castelló de la Ribera va viure ahir una gran festa democràtica amb l’elecció dels candidats que han de concórrer a les eleccions del parlament europeu el pròxim mes de maig.


Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot, serà el cap de llista de la candidatura a les europeus que presentarà Compromís en coalició amb altre forces, entre elles Equo i Participa, en haver-se alçat com a guanyador de les primàries al País Valencià. El mateix Jordi Sebastià va ser també el guanyador de la mesa de Castelló.

 

La coalició Compromís ha esta l’única formació política a nivell d’Estat Espanyol que celebra primàries per a les eleccions europees.

Les primàries decideixen tant el cap de llista com l’ordre que seguirà la mateixa. La votació presencial a l’urna ha estat majoritària en aquestes primàries a tot el territori valencià, però cal destacar el caràcter telemàtic en les mateixes, les inscripcions i vot es podia fer per internet.

A partir d’ara s’elaborarà la llista al parlament europeu i després començarà una trepidant campanya per a les primàries de les eleccions autonòmiques on previsiblement Enric Morera i Mònica Oltra es disputaran el primer lloc de la llista per València i ser candidat/a a la presidència de la Generalitat per Compromís.