dissabte, 22 de març del 2014

#primàriescompromís a Castelló

GCiE-Compromís Castelló de la Ribera 

El col·lectiu de GCiE-Compromís de Castelló de la Ribera participa aquesta setmana en les primàries a les eleccions europees.

Oscar Noguera: “la resposta de la ciutadania a la nostra crida ens fa afrontar amb més il·lusió encara aquest procés innovador i plenament democràtic”

Aquesta setmana la Coalició Compromís celebra les Primàries a les Eleccions Europees en les que participen 11.577 persones, entre militants de Compromís, les persones que s'havien donat d'alta com a simpatitzants de la coalició abans d'iniciar-se el procés de primàries, i els simpatitzants i ciutadans que s'han registrat per a participar en les primàries des que es va obrir el cens el passat 19 de febrer. A Castelló de la Ribera, Manuel, Senyera, Gavarda, Antella i Alcantera s'han inscrit finalment 115 persones, augmentant de forma significativa el nombre de simpatitzants de la Coalició, que per tant queden inscrits per a les pròximes convocatòries de primàries.



El procés de votació es pot realitzar ja per via electrònica, del 17 al 19 de març, per correu postal, del 14 al 20, o presencialment el dia 21, en les meses electorals que s'establiran pel territori valencià, una de les quals estarà situada al carrer Major (Sala Polivalent) de Castelló de la Ribera, en horari de 17h a 21h. Els ciutadans inscrits en el cens de primàries podran triar entre els cinc candidats a cap de llista, Jordi Sebastià, Enric Bataller, Julià Álvaro, Isabel Martí i Pedro Sánchez, i els dèsset candidats per a la resta de la llista.


El portaveu de GCiE-Compromís de Castelló, Oscar Noguera, ha valorat positivament el resultat del procés d'inscripció, i ha declarat que “la resposta de la ciutadania a la nostra crida ens fa afrontar amb més il·lusió encara aquest procés innovador i plenament democràtic. El que per a unes eleccions com les europees hàgem tingut tan bona resposta i en tan poc de temps per la premura de les dates, ens fa valorar molt positivament la proposta de fer primàries per a triar tant el cap de llista com la resta de la llista, en un procés plenament obert a la ciutadania.” I ha recordat que COMPROMÍS ha decidit realitzar primàries per a tots els processos electorals, i així es repetirà aquest procés per a les eleccions autonòmiques i generals que se celebraran l'any 2015.