dijous, 1 d’abril del 2010

GCiE al Miragall

2a Assemblea d'Electors i Manifestació Cívica

El passat 4-febrer-2010, vam celebrar la 2a Assemblea d'Electors, en la qual l'anterior regidor Moisès Vizcaino va explicar el treball polític de GCiE i la gestió realitzada des de la Regidoria de Participació Ciutadana i la Delegació de neteja, ornat i tancament de solars, en el segon any de

legislatura (agost 2008 a novembre 2009).

També vam informar del canvi del nostre lloc de regidor que passarà a ocupar Óscar Noguera fins al final de la legislatura, qui va exposar els objectius que GCiE s'ha plantejat per al període gener 2010-maig 2011. GCiE ha complit el seu compromís d'ocupar els càrrecs que obtinguérem de forma rotatòria.

L'acte moderat per Lluís Piqueras, va acabar amb un debat participatiu i interessant per part del públic i dels ponents, en el qual es van plantejar diverses qüestions sobre el futur polític de Castelló i la situació actual respecte de les diferents forces polítiques d’esquerres.

Amb aquesta 2a Assemblea d'Electors continuem amb el nostre compromís d’exposar a la ciutadania el nostre treball polític i institucional. Abans de les eleccions municipals de 2011, convocarem la 3a Assemblea d’Electors, per informar de l'últim període de legislatura.

El divendres 5-març-2010, GCiE va participar en la Manifestació Cívica organitzada per l'Associació PCiC-Plataforma Cívica Castellonera, per reivindicar les inversions autonòmiques i provincials, responsabilitat exclusiva del PP, pendents de fer-se: el desviament de la carretera per la variant, l’atenció a la gent gran en un Centre de Dia-Residència i el nou CEIP Severí Torres. En primer lloc manifestar el nostre agraïment a totes les persones i entitats que han fet possible l'èxit d'esta mobilització.

GCiE va participar en totes les xerrades-debat organitzades per la PCiC, sobre aquestes tres inversions pendents d'executar, i sobre el Polígon Industrial, inversió estatal -PSOE- que per fi està construïnt-se.

De Castelló de la Ribera cap a la Ciutat de València, les responsabilitats són ben clares i no caben ni més excuses ni més ajornaments incomprensibles: són responsables únics i directes els polítics del PP que governen la Generalitat Valenciana i la Diputació de València des de fa 15 anys. Els castelloners/es per dignitat, no podem consentir que es diga pel carrer que si no votem este partit no vindran les inversions. Exigim les inversions perquè tenim tot el dret, paguem els impostos autonòmics, i no volem votar al PP, perquè la llibertat d’elecció d’opcions d’esquerres al nostre poble és legítima i base essencial d'un estat democràtic. La resta és tornar a situacions de caciquisme que recorden els temps del franquisme: si no eres o no votes als “meus”, et fots! Per ahí no estem disposats a passar.

GCiE ha participat en les reunions mantingudes amb la resta de forces polítiques d’esquerres del poble (EU, PSPV-PSOE, COMPROMÍS) per poder coordinar el suport polític i institucional a la manifestació cívica, a través del manifest conjunt, la moció aprovada en el Ple del 2-març-2010 i la presència en la manifestació.

La ciutadania de Castelló ens ha donat una lliçò als polítics locals: cal treballar per la unitat, per damunt de les diferències, en les reivindicacions que comporten el bé comú a tot el poble, i més si comporten mesures d'atenció i justícia social (Centre de dia-Residència), d'educació pública (nou CEIP Severí Torres) i de qualitat ambiental (variant).

Des de GCiE informem al poble que hem iniciat conversacions amb els portaveus locals del col•lectiu COMPROMÍS(Bloc-Iniciativa-Verds), a fi de poder arribar a un acord de treball conjunt a nivell de Castelló, i per iniciar la creació de l’espai comú de l’esquerra castellonera, obert a la resta de forces polítiques locals d’esquerres. Grups Polítics i Assemblea d’Electors amb representació a l’Ajuntament Per un Castelló del segle XXI.

GCiE

Castelló, març de 2010.