dissabte, 17 de juliol del 2010

GCiE creix amb COMPROMÍS

En l'anterior BIM-EL MIRAGALL vam informar de l'inici de conversacions amb els portaveus locals del col·lectiu COMPROMÍS (Bloc-Iniciativa-Verds), a fi de poder arribar a un acord de treball conjunt a nivell de Castelló.

L'agrupació d'electors GCiE i el col·lectiu COMPROMÍS PER CASTELLÓ (format a nivell de País Valencià per la coalició Bloc-Iniciativa-Verds), després de diverses reunions, hem arribat a un acord de col·laboració i d'integració a nivell local en l'Assemblea de GENT DE CASTELLÓ I D'ESQUERRA-COMPROMÍS.


Els objectius d'aquest procés de treball conjunt són: concòrrer junts a les eleccions municipals de 2011, sense incrementar el número de candidatures de l'esquerres de Castelló; intentar arribar a acords en la resta de forces polítiques d'esquerres del poble com són EU i el PSPV-PSOE; i conformar l'espai comú de l'esquerra castellonera, obert a totes aquelles persones no adscrites a cap força política, que vulguen participar activament en la política local, i que ens exigeixen als polítics locals la unitat de les esquerres de Castelló en un projecte conjunt.

Com a agrupació d'electors des de GCiE hem creat un sistema de treball col·lectiu i d'equip basat en:

Consens majoritari en la presa de decisions.

Treball en equip en les reunions ordinàries setmanals.

Coordinació de les decisions i de la posició política de GCiE en la gestió institucional de les nostres regidories i en els Plens.

Tríptics informatius i celebració de les dues Assemblees d'electors.

Sistema rotatori per a ocupar l'única acta de regidor per tres persones de la llista

Participació en les xerrades-debat com a grup municipal.

Participació en la manifestació del 5 de març de 2010.

Publicació en www.acicastello.org d'articles i notícies de la feina feta per GCiE.

La imatge de la unitat de les esquerres locals que es va aconseguir en la manifestació del 5 de març de 2010 per reivindicar la circumval·lació, el nou CEIP Severí Torres i el centre de dia/residència (tres inversions pendents d'executar, competència exclussiva del PP que governa la Generalitat Valenciana des de fa 15 anys !!), és el que es reclama des de diversos sectors de l'electorat d'esquerres: per damunt de les sigles la unitat i un front comú d'esquerres, per evitar l'accés del PP a l'Alcaldia del nostre ajuntament.

Tenim ben clar des de GCiEC que no compartim per a res la ideologia neocon, ni les polítiques conservadores del PP de grans esdeveniments i d'abandó als necessitats de la Llei de la Dependència. Tenim ben clar que que no volem el partit de la trama Gürtel al nostre poble. I no volem el PP local perquè són una força política que no està preparada per a governar el nostre ajuntament. Cal preguntar: què ha demostrat ser capaç de fer el PP local en 30 anys de democràcia en el nostre poble? Algú recorda alguna cosa important que hagen fet a Castelló els polítics del PP des de l'oposició en 30 anys de democràcia?

El nostre poble necessita una alternativa d'esquerres clara i contundent, preparada i ben organitzada, front a la dreta política del PP i front a les polítiques de dreta, i per això demanem la unitat de l'esquerra local des de la divertitat.

L'anunci de l'actual Alcalde de no presentar-se com a candidat d'EU, canvia totalment el panorama de la política local, i incrementa les possibilitats dels possibles pactes de l'esquerra local. Aquesta decisió la trobem totalment encertada, per la situació actual enla que es troba el nostre Ajuntament i política local. Les diferents forces polítiques de l'esquerra castellonera haurem de fer un esforç i ser generosos per coordinar, conformar, col·laborar, compartir i consensuar una alternativa unitària per a les eleccions 2011. Castelló de la Ribera i els castelloners/es ens ho demanen !!


GCiE-Compromís

Castelló, juny de 2010.