dijous, 28 de febrer del 2013

Constituïda la C.E.L. de Compromís per Castelló de la Ribera


Constituïda la Comissió Executiva Local de Compromís per Castelló de la Ribera
El dissabte passat, 23 de febrer, es va constituir l'Assemblea de Compromís a Castelló  i es va elegir la Comissió Executiva Local, així com el representant de Castelló al Consell General que es reunirà el proper 9 de març.

En l'Assemblea, presentada per representant dels Joves de Compromís a Castelló, Aitor Garrigues,  intervingueren:
Richard González,  explicant tot el procés de constitució d'aquest nou projecte a Castelló en base als afiliats als partits d’origen i de les persones adherides a Compromís. Així mateix, ens explicà quina seria la projecció de l’executiva local en l'estructura organitzativa supralocal de Compromís: Executiva Comarcal i Consell General. 

Mariai Talens, De l’executiva Comarcal Ribera Alta, explicà com serien les Assemblees Comarcals i el Consell General, estructura on Compromís per Castelló estarà representat amb els seus propis representants; per acabar explicant-nos l’estructura de la Comissió Executiva Nacional, on estan representats tots els col·lectius d’afiliats que s’integren en Compromís. Finalitzava la seua intervenció presentant la Comissió Executiva Local de Compromís per Castelló de la Ribera, elegida per unanimitat en l’Assemblea celebrada una hora abans de l’acte públic, conformada per:Òscar Noguera, com a portaveu i representant al Consell General, acompanyat per Lluïsa Sebastian, Guillermo Ferrús, Aitor Garrigues i Lluís Piqueras responsables les àrees de dona, institucional, joventut i comunicació, i organització i finances, respectivament. 

Tot seguit prenia la paraula Òscar Noguera, justificant que l’opció escollida a Castelló per integrar-se individualment en Compromís preservava l’autonomia del col·lectiu de GCiEC , conformant un col·lectiu més integrat en GCiEC. D’aquesta manera contribuïm també a reforçar aquesta nova forma de fer política en la qual es vol sumar a persones i a organitzacions, en una mena de cooperativa política, per a canviar el futur del nostre País.
Per la seua part, Rafa Oliver , secretari d’organització de l’Executiva de la Ribera Alta va explicar el manifest "Més Compromís", en el que se sintetitzen les bases ideològiques de Coalició Compromís. Reafirmant així l’aposta que fa la coalició des del valencianisme progressista, l’esquerra moderna i l’ecologisme polític per oferir una alternativa electoral útil, digna i il·lusionant per a la ciutadania del País Valencià. Volem, deia Rafa, que la ciutadania  recupere el control democràtic de l’acció cívica dia a dia, sense esperar que sols li pregunten cada quatre anys.

El mateix Rafa Oliver, després d’unes breus intervencions del públic, presentava i li cedia el torn de paraula al Fran Ferri, diputat del grup de Compromís a les Corts Valencianes, per explicar-nos les prioritat l’acció parlamentaria de Compromís en matèries com la vertebració territorial, l’acció mediambiental i de sostenibilitat del territori,  l'enfortiment i la defensa dels serveis públics: sanitat i educació sense retalls; així com el necessari canvi del model econòmic, d’ocupació i desenvolupament sostenible, insistint en que ens importen més les persones, la solidaritat i la integració.

Finalitzada la intervenció del diputat, es va obrir un animat torn de paraula entre el públic assistent i els ponents per acabar de conèixer millor la proposta + Compromís. 
Aitor Garrigues acomiadava l’acte agraint la seua presència i participació als ponents i als assistent, encoratjant-nos a participar més activament en l’acció cívica per influir més en la gestió política.


CompromísCastelló de la Ribera, a 25 de febrer de 2013