dilluns, 23 de febrer del 2015

Xerrada - Economia del bé comú, per Rafael Climent

L'alcalde de Muro Rafael Climent (Compromís)  explicarà a Castelló  de la Ribera els principis del llibre de Christian Felber l’economia del bé comú que està aplicant a Muro.

El proper dissabte 7 de febrer, a les 19.30h. al saló d'actes de l'Obrera de Castelló de la Ribera es realitzarà una xerrada sobre l'Economia del Bé Comú a càrrec de Rafael Climent, alcalde de Muro d’Alcoi de la coalició Compromís, qui exposarà  de forma molt clara i entenedora  els principals arguments amb els quals Christian Felber, teòric del moviment ‘common good’, el bé comú, fonamenta les seues idees, cada vegada més ben conegudes i que la població de l’Alcoià liderada per Climent i el seu equip ha dut a la pràctica amb un fulminant èxit en tots el àmbits.

Aquests principis estan basats en l’humanisme de tall clàssic i en el sentit comú i pretenen ser una superació dels sistemes econòmics fracassats (comunisme) i dels vigents (economia de mercat), vists els índexs de desequilibri i injustícia que generen, tal i com s’està comprovant en la societat espanyola arran de la crisi, o en qualsevol país del tercer món, amb crisi o sense crisi.

Aquests principis, que han de representar valors humans, són els següents: confiança, honestedat, responsabilitat, cooperació, solidaritat, generositat i compassió. Les empreses que s’acullen a aquests principis han de poder obtenir beneficis legals que les facen capdavanteres respecte de les regides pels valors associats al lucre econòmic.

L'economia actual mesura l'èxit econòmic amb els beneficis. Aquestes mesures deixen de banda els éssers humans i el medi natural: no diuen res sobre si hi ha guerra, si el sistema polític és una dictadura, si exhaurim els recursos del medi natural, si es respecten els drets humans, etc. De la mateixa forma, d’una empresa no sabem res sobre les condicions dels seus treballadors, o de l’impacte de la seua activitat sobre el medi ambient.

El balanç del bé comú mesura com una empresa viu: la dignitat humana, la solidaritat, la justícia social, la sostenibilitat ecològica, la pràctica democràtica amb els treballadors, els proveïdors i clients.

Us esperem
 
GCiE-Compromís
   
 
photo