dilluns, 23 de febrer del 2015

Què pensa l’Ajuntament sobre l’actitud absolutista del PP?

Esta darrera setmana, el PP estatal i el valencià han continuat mostrant clarament que la seua manera de fer política no té res a veure amb la democràcia i sí amb l’absolutisme. Des de l’Estat espanyol ens ha arribat la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda per ‘Llei Mordassa’, una llei que només han pogut aprovar fent ús de la majoria absoluta de què disposen al Parlament dels Diputats i amb la unànime oposició de la resta de partits representats. El PP valencià, per la seua banda, continua volent desviar l’atenció dels casos de corrupció que l’assetgen i que, segons les últimes enquestes, el situen fora del govern a l’Estat i al nostre País Valencià, i ha demanat fer una consulta als pares sobre quina és la llengua amb què volen educar els seus fills.

Com sempre, el que ve d’Espanya és un atac a una democràcia que ja fa temps que trontolla sense remei. La Llei de Seguretat Ciutadana és un intent de controlar els carrers i silenciar la gent que exercint el seu dret a manifestació i a expressar la seua opinió, ompli els carrers de manera cívica i combativa, però no violenta, per a expressar la seua voluntat i la seua opinió. Amb dita llei es vetaran espais que es fan servir per a les institucions, es protegiran encara més les forces de l’estat i s’intentarà castigar els crits que ells consideren que atempten contra els símbols espanyols, inclosos els representants d’una monarquia parlamentària que ja no creu ningú. A més, aprova les devolucions en calent de les persones que intenten entrar sense papers per a buscar una vida millor, cosa que ha sigut rebutjada fins i tot des de la UE. En definitiva, una manera de fer política que evoca el model que molts dels representants del PP estatal desitgen, la dictadura.
Per altra banda, al País Valencià continuen obstinats en destrossar l’educació pública i sobretot l’educació en valencià. Ara volen fer una consulta als pares, feta amb premeditació per al dia 19 de desembre tot just abans de les vacances de Nadal, sobre quina és la llengua que prefereixen per a l’educació dels seus fills. Una consulta no vinculant que no fa més que emplenar de paperassa els centres i continuar encenent la flama de la Batalla de València que tan bons resultats els ha donat. L’entitat Escola Valenciana portarà dita consulta al TSJ valencià, en ser una prova més de la nefasta gestió de la senyora Català al front de la Conselleria d’Educació

Des de GCIE-Compromís no volem restar al marge de les dos polèmiques perquè pensem que afecten directament els ciutadans, el poble. Per això demanem a l’equip de govern del nostre municipi que es pronuncie sobre estes dos qüestions. La primera perquè és una llei que priva la societat del dret legítim a expressar-se i la segona perquè és un atac més a l’educació pública, de qualitat i en valencià. Recordem que els pares ja trien la llengua amb què volen educar els seus fills quan el matriculen per primer cop. També ens sobta extremadament el suport a la consulta, perquè pensàvem honestament que al PP li feien pànic les consultes.

A més, i avançant-nos a la resposta que ells només acompliran la llei, demanem que en cas d’aplicar rigorosament la Llei de Seguretat Ciutadana, es mamprenga una campanya per informar els nostres veïns dels canvis, ja que la llei inclou multes de fins a 600.000€.

Finalment, volem expressar el nostre ferm rebuig a ambdós esdeveniments, ja que són un pas més en la desfeta que el PP està duent a terme a tots els nivells, un desgavell més d’una manera de fer política que no té res de democràtica.

 
photo