dimarts, 12 d’agost del 2014

Recuperar la dignitat i prestigi dels premis literaris de Castelló de la Ribera

La dignitat d’un poble, Castelló de la Ribera
 
El cas del canvi de nomenclatura dels premis literaris que es lliuren al nostre poble, per la decisió unilateral i no consensuada de l'equip de Govern del nostre ajuntament, està prenent una dimensió pública notable i volem que la ciutadania de Castelló ho sàpiga.
 
Hui, dissabte 5 de juliol del 2014, ha eixit publicat aquest cas al diari Levante EMV, junt amb unes declaracions de l'il·lustríssim alcalde Salvador Álvarez, en què reconeix el canvi de denominació i afirma taxatiu: "Denomina millor" amb el nom del poble. A més, declara que "enteníem que els premis literaris tenen una història i volíem recuperar el sentit del que va ser antigament. I sí, s'ha creat polèmica ja que és normal perquè a algú li pot agradar una cosa i a altres no, però la idea és recuperar els orígens de quan este certamen es feia per a la reina de les festes". Açò, junt a les declaracions publicades a La Veu en què la regidora deia "que era per deixar de fer política" i que a més ells durant els mandats dels governs d'esquerres "ja havien callat prou", demostra els arguments arbitraris i evidentment contradictoris de qui són els encarregats de decidir el futur del nostre poble.

 
Des del gup GCIE – Coalició Compromís volem continuar fent-nos ressò d'aquest fet perquè afecta directament el treball de molts anys fet pels anteriors equips de govern i, amb la posterior dimissió dels membres del jurat i la negativa a publicar l'obra guanyadora per part de l'editorial El Bullent, desprestigia uns premis que sense dubte eren referència a la nostra comarca.
 
A més, volem fer públic el nostre desencís per la decisió i les declaracions del senyor alcalde a una publicació tan popular al nostre país, ja que ofereix una imatge del nostre poble que dista molt del tarannà cultural i el respecte per les senyes d'identitat que sempre ha demostrat la gent de Castelló. El to de les declaracions recorda als temps que el contingut de les mateixes rememora, ja que queda demostrat que el que realment volen recuperar és el record dels temps predemocràtics en què les manifestacions populars estaven prohibides, així com donar suport a iniciatives que s'identifiquen amb aquells temps i deixar de banda qualsevol manisfestació cultural que no s'adiga amb les directrius d’altres temps que el seu partit comparteixen sovint..
 




 
photo