dijous, 17 de febrer del 2011

GCiE i Compromís junts a les eleccions municipals

GCiE (Gent de Castelló i d'Esquerra) i Coalició Compromís (Bloc-Iniciativa-Verds) junts a les eleccions municipals.

Davant la possibilitat que a les properes eleccions municipals es presentaren quatre llistes d'esquerres, a mitjans del 2010 Coalició Compromís en Castelló es va reunir amb GCiE per sospesar la idea d'iniciar un projecte comú. Decidirem encetar unes negociacions amb l'objectiu d'intentar crear l'espai comú de l'esquerra castellonera perquè només concorreguérem una o dues llistes d'esquerres.

Mitjançant un article, escrit abans del 14 de desembre i publicat en l'últim BIM-Miragall, vam informar que la proposta d'EU de concórrer les tres forces d'esquerres en una sola llista, no havia convençut, ni al PSPV-PSOE ni a GCiE-Compromís.

Per tal d'esgotar les possibilitats d'acord i presentar tan sols dues llistes d'esquerres, finalitzant el 2010 i començant el 2011, reprenguérem els contactes, per separat, amb EU i amb el PSPV-PSOE comarcal (com a facilitador de les negociacions amb el PSPV-PSOE local).

Finalment, i després de mesos de negociacions, no ha estat possible arribar a un acord d'unitat amb les altres forces polítiques d'esquerres de Castelló.

GCiE-Compromís acceptàrem el cap de llista d'EU i, en principi, la distribució dels llocs de la llista, ja que les diferències de programes són mínimes. Però en EU no estaven disposats a acceptar la cobertura d'una marca comuna, ni una nova gestió municipal. Adjuntem els tres escrits que ens hem intercanviat. (*)

Per la seua banda, el PSPV-PSOE ens obligava a concórrer a tots nosaltres -com a independents- sota les seues sigles, i tenir que acceptar en els dos primers llocs de la llista els seus candidats per a 2011 i el del futur 2015. Però del canvi en la forma de treball ni parlar-ne.

GCiE-Compromís ha estat disposat a acceptar caps de llista, sigles, anar com independents,... Ara bé, l'única condició que vàrem posar fou un canvi en la gestió municipal: l'equip de treball serà qui decidirà les polítiques locals que les regidories i l'alcaldia han de desenvolupar. La forma de treball que nosaltres hem defensat i aplicat aquestos 4 anys, perquè democràcia és participació i participació és implicació.

Després de plantejar-nos també l'alternativa de no presentar llista, hem decidit presentar candidatura a les eleccions municipals de maig de 2011 , de forma conjunta: GCIE-Coalició Compromís, com garantia d'autèntica renovació i de les formes de governar l'ajuntament des de l'esquerra , front a la dreta política (PP).

Castelló, febrer de 2011.

Gent de Castelló i d'Esquerra: Coalició Compromís .

El compromís de l'esquerra per Castelló

Escrits que ens hem intercanviat. (*)