dissabte, 1 de gener del 2011

Comunicat de GCiEC a tot Castelló

Som alternativa i volem la unitat

En l'assemblea de 25-9-2010 vam decidir:

Presentar candidatura a les eleccions municipals de maig de 2011 , amb llista pròpia o conjunta si arribem a un acord d'unitat amb les altres forces polítiques d'esquerres de Castelló.

Elegir com a cap de llista a Moisès Vizcaino , i elegir a Óscar Noguera i a Yolanda Grau, en el segon i tercer llocs de la candidatura.

GCiE-Compromís com a nova alternativa política iniciada en 2007, és l'única garantia d'autèntica renovació generacional i de les formes de governar l'ajuntament des de l'esquerra , front a la dreta política (PP), i front a les actuals polítiques de dreta, autoritàries i personalistes de l'Alcaldia (EU).

GCiE-Compromís és la nova opció, més plural i participativa, oberta a la gent de Castelló, progressista, nacionalista i d'esquerres , de la que formem part un grup de persones independents no afiliades a cap partit polític, els militants d'ERPV, i els militants de COMPROMÍS (Iniciativa-Bloc-Verds), des de la qual continuarem treballant per un model de municipi democràtic, valencià, sostenible, del benestar social, de la prosperitat i de la qualitat de vida, i per un model d'ajuntament + plural, + democràtic, + participatiu i + transparent.

Més informació: www.gentdecastello.org i info@gentdecastello.org


Informació sobre les reunions amb EU i EL PSPV-PSOE

Des del passat mes d'agost, les tres forces polítiques d'esquerres amb representació en l'ajuntament, hem mantingut diversos contactes a dos i tres bandes, per parlar i intentar arribar a un acord de presentar una única candidatura conjunta d'esquerres.

La proposta d'EU no ha convençut, de moment, ni al PSPV-PSOE ni a GCiE-Compromís, que en la reunió del passat divendres 5-11-2010, va prendre la decisió de no concórrer a les eleccions municipals de 2011 amb EU, pels motius següents:

1) No podem ni volem separar les negociacions de la candidatura conjunta, de la gestió institucional i del govern polític de l'ajuntament que està duent a terme el grup municipal d'EU.

2) Entenem que hauríem de constituir un grup de treball conjunt entre les tres opcions, que tinguera la sobirania suficient per a prendre decisions i fer l'autocrítica (sense personalitzar), però posant damunt de la taula el que ha passat i passa en l'ajuntament i del que tindrà que passar si apleguem a governar l'ajuntament. L'autocrítica ha de ser col·lectiva, és a dir de totes les forces integrades en la possible coalició.

3) L'important per a GCiE-Compromís és la manera de treballar, és a dir que les decisions de com i en què hem d'invertir els diners públics, les ha de prendre el grup de treball conjunt format per persones a títol individual, que acudisquen a les assemblees i al qual es concedisca la suficient sobirania i capacitat de decidir per damunt de les assembles de les tres opcions.

4) No hi ha cap idea de renovació, innovació i d'un nou projecte polític per damunt de les tres sigles, que definisca una nova forma de fer política en interés del poble, no en interés de partit.

Continuarem els contactes per a intentar que entre les 3 opcions es presente una o -com a molt- només dues llistes d'esquerres a les eleccions municipals de 2011.


Finalitza 2010, sense aprovar-se el pressupost de 2011.

Continuant amb la “tradició” de la present legislatura, finalitza un altre any sense haver aprovat ni consensuat el pressupost de l'exercici següent. Un any més, per a gestionar els ingressos i despeses de 2011, s'aplicarà la pròrroga del desfasat pressupost de 2007. Per a què tant de funcionari del grup A? Per a què tanta despesa en personal?

Vos desitgen unes Bones Festes de Nadal, i Felicitat i Prosperitat per a 2011.

GCiE-Compromís

Castelló, desembre de 2010.

Article enviat per a publicar-se en el Miragall de desembre de 2010.

Categories: ,