dimecres, 1 de setembre del 2010

GCiE-Compromís per la unitat de l'Esquerra Castellonera

En l'anterior MIRAGALL vam informar de l'acord de GCiE amb COMPROMÍS, i dels nostres objectius: 1r) concórrer junts a les eleccions municipals de 2011; 2n) intentar arribar a acords amb la resta de forces polítiques d'esquerres del poble; i 3r) conformar l'espai comú de l'esquerra castellonera, obert a totes aquelles persones no adscrites a cap força política, que vulguen participar activament en la política local, i que ens exigeixen als polítics locals la unitat de les esquerres de Castelló.

Seguint aquesta línia de treball la nostra agrupació d'electors ha lliurat una carta al col·lectiu d'EUPV i a l'agrupació local del PSPV-PSOE, en la que se'ls proposa la creació de l'espai comú de l'esquerra castellonera i la possibilitat de concórrer junts a les eleccions de 2011. El mateix escrit, adreçat als respectius grups municipals, s'ha presentat en el registre de l'Ajuntament. Més informació en www.acicastello.org/política/GCiE. Vos reproduïm el text de l'esmentada carta:



CRIDA A LA UNITAT”

D'acord amb el nostre article publicat en l'últim BIM-El Miragall núm. 217 de juny de 2010 , des de l'Agrupació d'electors GCiE, ampliada amb el col·lectiu Compromís per Castelló (Bloc-Iniciativa-Verds), ens adrecem a l'Agrupació Local del PSPV-PSOE i al Col·lectiu d'EU, per a plantejar-vos els objectius de crear l'espai comú de l'esquerra castellonera (com a antecedents i model d'organització i funcionament tenim els inicis de l'Associació Síndic Pere Calp) i de concórrer junts a les properes eleccions de 2011, front a la dreta política local del PP. Açò sense perjudici de la proposta rebuda des d'EU d'iniciar contactes amb la nostra agrupació a finals de setembre o principis d'octubre; a la qual ja hem contestat que sí, ja que finalment l'actual alcalde ha anunciat que no tornarà a ser candidat, condició irrenunciable per part nostra.

Som conscients de les dificultats que té aquest repte, pels confrontaments del passat, per la situació política actual, per les diferències i desencontres personals. Però pensem que, si tots volem, podem intentar parlar i dialogar sobre les possibilitats de presentar una candidatura unitària a les eleccions municipals de 2011, des del respecte de la diversitat i la pluralitat de les tres forces polítiques, i des del respecte al treball que cada opció política estiga realitzant pel seu compte.

La gent parlant s’entén, i no hi ha altra forma d'intentar entendre-nos, que iniciant el diàleg en el present, per obrir noves possibilitats de futur immediat (eleccions de 2011) i del futur de la pròxima legislatura (2011-2015).

Per tot açò, vos proposem que iniciem una primera ronda de contactes per separat amb cadascun dels vostres partits, a fi d'explorar les possibilitats d'unitat de l'esquerra castellonera.

Vos agrairíem que comunicàreu aquesta proposta a tots els vostres militants i simpatitzants, i que per a concertar la primera reunió, els vostres coordinadors de campanya es posaren en contacte amb el nostre coordinador Moisès Vizcaino (657 657 145 , tel.-fax: 96 245 24 30, mvizcaino@solvima.com) o amb el nostre regidor Óscar Noguera (610 446 745 , 96 245 27 13, eoscarno@gmail.com).

Per la nostra part, tractarem aquest procés de diàleg amb transparència i donarem la màxima informació i difusió del mateix a la ciutadania de Castelló.

GCiE-Compromís

Castelló de la Ribera, 25 d'agost de 2010.


En el Miragall de desembre de 2009, vam dir que som l'alternativa davant de la situació política actual, amb candidatura pròpia o amb candidatura unitària, i per això, independentment d'aquesta crida a la unitat, dins del 3r trimestre de 2010, des de GCiE-Compromís farem pública la designació de la nostra candidatura a l'alcaldia de Castelló.

GCiE-Compromís


Agost de 2010