dijous, 14 de gener del 2010

L'alternativa d'esquerres a l'actual alcaldia

GCiE: l'alternativa d'esquerres a l'actual alcaldia i al PP

Sistema rotatori i treball en equip

Amb el nou canvi de regidor de Moisès Vizcaino a Óscar Noguera, que estarà fins al final de la legislatura, podem afirmar que hem acomplert el nostre compromís de fer rotatori l'única acta de regidor de Gent de Castelló i d'Esquerra-GCiE, lloc que va ocupar el primer any Lluís Piqueras.

A més a més, hem aconseguit que GCiE tinga un major número de membres preparats per ser regidors al nostre ajuntament en la pròxima legislatura. Amb totes les persones del col·lectiu i la reunió setmanal hem consolidat el sistema de treball en equip i assembleari que avala la coherència dels nostres plantejaments, per un ajuntament més plural, més democràtic, més participatiu i més transparent. En la nostra agrupació d'electors/es cada persona que forma part de GCiE -afiliat o no a partit polític- es representa a ell mateix.


La 2a assemblea d'electors

El proper mes de gener de 2010 convocarem la 2a Assemblea d'Electors/es per a explicar el nostre treball polític fet des d'agost de 2008, plantejar els objectius d'ací al final de legislatura i sotmetre la nostra gestió institucional a les vostres preguntes i crítiques.

Proclamació del candidat/a a les eleccions de 2011

En el tercer trimestre de 2010 proclarem el nostre candidat/a de la nostra llista a les eleccions municipals de 2011, sense perjudici dels possibles acords unitaris de l'esquerra local per a conformar una candidatura conjunta.

Renovació radical dels actuals càrrecs

Per a poder concórrer en una candidatura unitària de totes les forces polítiques d'esquerres de Castelló, nosaltres des de GCiE posem a priori una única condició ben clara per no enganyar al poble de Castelló: total renovació del candidat/a de la llista unitària.

Malgrat les converses fallides que hem mantingut fins el dia de hui , actualment continuem els nostres contactes amb la resta de forces polítiques d'esquerres del poble, bé directament amb representants locals, bé a través de representants comarcals, a fi de poder crear un espai comú de l'esquerra castellonera. Cal canviar, des de la pròpia esquerra, per a millorar.

Som l'alternativa d'esquerres a la situació actual

L'actual situació de paralització política de l'ajuntament és responsabilitat directa de la forma de dur l'ajuntament per part de l'actual l'alcaldia i dels seus dos tècnics de total confiança i no tanta neutralitat institucional. El poble de Castelló no ix de la falta de solucions per a les prioritats i els problemes històrics de sempre als quals afegim la desil·lusió, desengany i desmoralització de l'electorat d'esquerres; les contínues incoherències; l'excés de la despesa de personal; els deutes a llarg termini de vora 3.000.000 €; els pressupostos prorrogats des de 2007; falta de participació ciutadana en les inversions municipals; el mal ambient de treball; la descoordinació constant, etc.


Des de GCiE no volem que les properes eleccions les guanye la dreta política local, ni tampoc volem les polítiques actuals autoritàries allunyades dels ideals d'esquerres. Des de GCiE defensem un projecte de progrés i d'esquerres per a Castelló, diferent a les formes personalistes, presidencialistes i autoritàries.

Per això GCiE és l'alternativa d'esquerres a l'actual alcaldia i al PP, que podreu triar els electors en 2011, bé amb candidatura pròpia o, millor encara, amb candidatura unitària, però renovada radicalment d'idees, de propostes, d'actuals càrrecs i de formes autèntiques de treball en equip que siga realment democràtic, actiu, participatiu, republicà i assembleari.

Comença un nou cicle politic en Castelló perquè s’acaba una legislatura i es prepara l’inici de la següent, i vosaltres els ciutadans i ciutadanes amb consciència sou la clau del futur col·lectiu de Castelló.


GCiE

Castelló, desembre de 2009.

Categories: ,