dimarts, 3 de març del 2009

Austeritat, fum i salari de l’alcaldia (d’EU).

Font de la notícia: Brotar

No posarem en dubte que el càrrec d’alcaldia del nostre poble haja de ser remunerat. Ni posarem en dubte que siga un salari que compense el treball i l’esforç per la seua dedicació.

En el Ple del dia 15-1-2009, es va acordar amb els vots a favor dels grups municipals EU (5) i PSPV-PSOE (2), l’abstenció de GCiE (1) i en contra el PP (5), una moció presentada pel PSPV-PSOE a fi d’aprovar, entre altres, una mesura d’austeritat del salari de l’alcaldia (en relació al seu lloc de treball en la TGSS si allí es reincorporara).

El resultat en la pràctica és que l’alcaldia, en aquesta mesura d’austeritat aprovada, s’incrementarà el salari actual de 2.750 €/mes a uns 3.250 €/mes, d’acord amb el certificat de la TGSS, que només han llegit de forma completa la Sra. Secretària i la Sra. Interventora. La resta dels representants polítics municipals, només hem tingut accés a les 2-3 últimes línies del certificat, on es llegeix una xifra de més de 39.000 € anuals, que dividits per 12 mesos, implica un salari mensual d’uns 3.250 €/mes aproximadament.


Sí que posem en dubte i denunciem públicament l’actitud poc ètica i falta de coherència política, de qui va votar a favor de l’austeritat salarial de l’alcaldia (en mans d’EU), sabent que en la pràctica real l’austeritat anava a consistir en un increment del salari de l’alcaldia d’EU en uns 500 € al mes aproximadament. Tot açò en el nostre poble i, en l’any de la gran crisi econòmica financera mundial, en l’any dels "E.R.E.", en l’any de l’increment de l’atur, on la situació d’aquells qui menys tenen és més i més fotuda cada dia que passa.

L’austeritat, en termes econòmics, significa la situació en la qual els augments dels salaris, els beneficis i les despeses públiques resten anul·lats o limitats (font: G.E.C.). En Castelló, el salari de l’alcaldia s’acaba d’incrementar per a 2009 !! I no passa res de res !! Vaja antiexemple més clar del que no ha de ser mai la política, i menys la política (suposadament) d’esquerres. Com diuen per ací, en comptes de donar llum, dóna fum !!

Moisès Vizcaino Garrido
Portaveu del G.M. GCiE
Castelló de la Ribera, 1 de març de 2009.

Categories: ,