dijous, 17 de maig del 2007

Presentació de Gent de Castelló i d'Esquerra

Benvolguts/des castelloners/es,

Agraïm públicament a les 123 persones que van signar l’aval per a poder presentar la candidatura de Gent de Castelló i d’Esquerra. També, naturalment, a totes aquelles que es van oferir a donar el seu suport, i que per uns motius o altres no pogueren firmar finalment. Entre tots vam superar, el primer entrebanc del mínim legal de 100 signatures.

Aquestes signatures ens han permès constituir-nos com una agrupació d’electors/es formada per ciutadans de a peu, i no com un partit polític clàssic dels ja coneguts, la qual cosa ens permet no dependre de cap “aparell” polític per poder treballar des de la democràcia activa i prendre les decisions en equip. Una agrupació oberta a la gent de Castelló, progressista, nacionalista i d’esquerres.

Ara estem en el segon pas: la campanya electoral i la petició del seu suport a aquesta Nova Opció, més Plural i més Participativa, que naix des de la mobilització i la voluntat ciutadana, front a les maneres de la majoria absoluta i l’oposició quasi inexistent dels últims quatre anys.

La democràcia no és amiga de la rutina ni del conformisme, hem de guanyar-la i construir-la cada dia. Si volem una democràcia activa, amb més informació i més canals de participació, cal un canvi amb unes formes distintes de fer política: posar els interessos del poble per davant dels particulars, del partit i dels personalismes populistes; exigir explicacions a qui governa i decideix sobre els nostres impostos; facilitar la informació puntual, veraç i transparent sobre la gestió pública; participació autèntica dels ciutadans; treballar en equip des del primer dia; voluntat d’integrar les altres opcions polítiques; unir la gent en les coses que milloren el poble; diàleg, negociació i mediació per trobar solucions als problemes. En definitiva, la política de posar el poble per davant i respectar la dignitat tant individual com la col·lectiva.


De vostès i de nosaltres, com
a ciutadans de a peu, depén impulsar un canvi per un Ajuntament + plural + transparent + democràtic + participatiu.

Categories: